Зв’яжіться з нами: 099 299 77 31 / 096 300 57 75
#

Терапія за допомогою бджолиного підмору пропонує цікаві переваги для здоров'я

    Мертві бджоли є добрими (як дивно це не звучить), якщо вони добре збережені, сухі і без цвілі. Природно мертвих бджіл зібрати не так просто. Влітку здорові бджоли вилітають гинути в полі, а не у вулику. Це є частиною їхньої культури утримання вулика чистим та здоровим та їх нескінченних робочих зусиль. Тих, хто пропустив свій останній політ у полі, швидко виганяють з вулика інші бджоли.

    Бджоляр ніколи не знаходить мертвих бджіл всередині вулика, протягом літа. Тим не менше, ці мертві бджоли є найціннішими зараз, оскільки містять багато поживних речовин. Найбільшу кількість мертвих бджіл можна знайти весною, на дні своїх вуликів, коли вони їх прибирають. У кожному вулику може бути 0,5 кг загиблих бджіл.

    Напевно, найважливіша речовина у бджоли - хітин, але й інші, такі як гепарин, меланін та глюкозамін.

    Хітин - це великий модифікований полісахарид, який містить азот і знаходиться в екзоскелетах комах.

    Гепарин, ще одна речовина, присутня в організмі бджіл, у поєднанні з глюкозаміном, бджолиною отрутою та меланіном здатні налагодити обмінні процеси в організмі, відновити біологічний баланс, зміцнити імунну систему, покращити стан судин і нормалізувати тиск.

    Апітерапія також говорить нам, що продукти мертвих бджіл дуже корисні для травної системи: очищають кишечник і нормалізують їх функцію, знімають кишковий тиск, знижують всмоктування токсинів, запобігаючи тим самим шлунково-кишкові захворювання. Вони також знижують ризик діабету і відновлюють апетит. Продукти противірусні та антибактеріальні, антиоксидантні та антитоксичні, гепатопротекторні та радіопротекторні.


Підписуйся на нашу сторінку у Фейсбук